18. februar 2015

Månedens forsker i Ridehesten - Tina Holberg Pihl

I magasinet Ridehestens februar udgave er Tina blevet månedens forskerprofil og hun udtaler blandt andet:

Foto: Ridehesten 02/15

"Alle, der har hest eller rider, har oplevet en hest med kolik. De fleste kender desværre også til heste, der ikke overlevede koliktilfældet. Nogle ryttere har endda stået i den svære situation at skulle beslutte om deres hest skulle opereres for kolik eller ej".

På Universitetshospitalet for Store Husdyr i Taastrup udgør kolikheste en meget stor andel af patienterne, og det vurderes dagligt, om en hest har brug for en akut kolikoperation eller ej og, hvad chancerne for overlevelse vil være.

Det er det daglige arbejde i hospitalet med kolikheste og de store beslutninger, der her skal tages, som fortsat inspirerer dyrlæge Tina Holberg Pihl til at forske i mulighederne for forbedret diagnostik og prognosevurdering hos heste med kolik.

Fra kvægdyrlæge til forskning i heste med kolik

Tina Holberg Pihl er ansat som adjunkt i intern medicin på Institut for Produktionsdyr og Heste, Københavns Universitet, hvor hun som forsker og underviser har sin daglige gang på Universitetshospitalet for Store Husdyr. Her har hun en travl hverdag på hospitalet, hvor undervisning af dyrlægestuderende går hånd i hånd med det daglige kliniske arbejde i hospitalet, herunder vagtarbejdet.

Læs hele artiklen fra Ridehesten 02/15 her.