26. maj 2016

Lektor Julie Fjeldborg blev året underviser

Mange var mødt frem på Frederiksberg Campus, fredag den 20. maj, for at deltage i året Smedjefest og får at høre, hvem der skulle have prisen som "årets underviser".

Anne Ruge, repræsentant fra VMF, VeterinærMedicinsk Forening, holdt en tale og fortalte blandt andet, at der havde været rigtig mange indstillinger til årets pris. Det fik hende til at konkludere; ... "hvor heldige vi er, at have så mange dygtige undervisere, som hjælper os med at komme ud på den anden side, som dygtige dyrlæger".

Hun fortsatte; "Vi sætter stor pris på jeres gode undervisning og engagement, og vil gerne sige tusind tak til jer alle sammen, og mange gange tillykke med jeres indstillinger". 

 

Som begrundelse for at valget i 2016 var faldet på netop Julie Fjeldborg fra Institut for Produktionsdyr og Heste, fortalte Anne Ruge følgende;

 

"I år har vi valgt en vinder som skaber et læringsmiljø, der er trygt, forståeligt og opmuntrende, også i virkelig pressede og grænseoverskridende situationer.

Det er tydeligt at årets vinder er der for os studerende, og går meget op i at gøre sit, til at vi bliver kompetente og selvstændige dyrlæger. 

 

Årets underviser er tydeligt bevidst om hvad det vil sige at være studerende. Dette skinner igennem både i undervisningssituationer men ligeledes i hendes engagement for at udvikle og forbedre undervisningen så den optimeres på bedste vis.  Hun møder de studerende i øjenhøjde og ser os som ligemænd, og fremtidige kollegaer, hvilket skaber en gensidig respekt og et godt udgangspunkt for undervisningen. 

 

Årets underviser har et meget højt fagligt niveau, men forstår virkelig at formidle det så overskueligt som overhoved muligt. Hun sætter krav til os, og opfordrer os til at tænke selvstændigt, men gør det på en måde så man aldrig føler sig alene, eller er bange for at stille ”de dumme” spørgsmål.

 

For årets underviser er det vigtigt at alle situationer bliver lærerige for os studerende. Hvis noget er gået anderledes end planen, samler hun os efterfølgende, så vi kan få snakket tingene igennem og finde ud af hvad vi skal gøre anderledes næste gang.

 

Det skaber et godt og tillidsfuldt forhold mellem årets underviser og de studerende, og det vil vi meget gerne sige tusind tak for.

 

Som en af indstillingerne lød: "Jeg ville ønske hun underviste på alle mine kurser".

 

Årets vinder har haft sin gang først på Frederiksberg og nu i Tåstrup. Hun er elsket af alle, og vi er så glade for at kunne præsentere Lektor Julie Fjeldborg fra Institut for Produktionsdyr og Heste, som vinderen af Salys hest 2016 og en pengepræmie på 25.000 kr".

 

STORT TILLYKKE til Julie.

Læs mere om Salys hest på VMF's hjemmeside

 

Årets underviser Lektor Julie Fjeldborg med Salys hest